Polityka/ochrona prywatności


Bezpieczeństwo Twoich danych, które nam dobrowolnie powierzasz jest dla nas szczególnie ważne.

Dbamy o ich zabezpieczenie informatyczne i rzetelnie realizujemy nasze wewnętrzne procedury, aby do Twoich danych osobowych nie miały dostępu osoby nieupoważnione. Ograniczenie dostępu nie dotyczy organów państwowych upoważnionych ustawowo do żądania przekazania tych danych (np. organów wymiaru sprawiedliwości).

 
Powierzane dane nie są i nigdy nie będą nikomu odsprzedawane.
Podanie danych osobowych jest dobrowolne i konieczne do zawarcia umowy o świadczenie usług z Inkantor.pl Sp. z o.o. 
Dane, które podaje Użytkownik w trakcie rejestracji są wykorzystywane do celów ewidencyjno-księgowych, do kontaktów Biura Obsługi Klienta się z Użytkownikiem oraz do czynności związanych z wykonywaniem umowy o świadczenie usług w serwisie. Dane te mogą służyć do weryfikacji, czy Użytkownik spełnia wymagane przez przepisy prawne warunki oraz Regulamin serwisu inkantor.pl. 
 
Działamy zgodnie z Ustawą o ochronie danych osobowych. Nasza baza danych została zgłoszona do Generalnego Inspektora Ochrony Danych Osobowych (GIODO) pod numerem: 010338/2011. W każdym czasie, masz prawo do wglądu i modyfikacji i usunięcia swoich danych osobowych.
 
Usunięcie danych osobowych jest równoznaczne z usunięciem konta Użytkownika.  
 
Administratorem danych osobowych jest:
Inkantor.pl Sp. z o.o.
ul. Rubież 46
61-612 Poznań
  • Pliki cookies i logi dostępowe - polityka inkantor.pl Sp. z o.o.
Serwis Inkantor.pl stosuje tzw. pliki cookies.
Pliki coookies są to informacje zapisywane przez serwery na urządzeniu końcowym Użytkownika, które serwery mogą odczytać przy każdorazowym połączeniu się z tego urządzenia końcowego. Pliki cookies (tzw. "ciasteczka") stanowią dane informatyczne, w szczególności pliki tekstowe, które przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika serwisu inkantor.pl. Cookies zazwyczaj zawierają nazwę domeny serwisu internetowego, z którego pochodzą, czas przechowywania ich na urządzeniu końcowym oraz unikalny numer.
 
Informacje te są anonimowe, nie zawierają żadnych danych pozwalających na identyfikację pojedynczych Użytkowników serwisu inkantor.pl.
Co umożliwia stosowanie plików cookies:
-  uwierzytelnianie do usług wymagających uwierzytelniania w ramach serwisu,
-  wykrywanie nadużyć w zakresie uwierzytelniania w ramach serwisu,
-  zbieranie informacji o sposobie korzystania ze stron internetowych serwisu,
-  zapamiętywanie wybranych przez użytkownika ustawień i personalizację interfejsu użytkownika, np. w zakresie wybranego języka lub regionu, z którego pochodzi użytkownik,
-  dostarczanie użytkownikom treści reklamowych bardziej dostosowanych do ich zainteresowań.
 
W wielu przypadkach przeglądarka internetowa - oprogramowanie służące do przeglądania stron internetowych, domyślnie dopuszcza przechowywanie plików cookies w urządzeniu końcowym użytkownika. Użytkownicy serwisu mogą dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących plików cookies. Ustawienia te mogą zostać zmienione w szczególności w taki sposób, aby blokować automatyczną obsługę plików cookies w ustawieniach przeglądarki internetowej bądź informować o ich każdorazowym zamieszczeniu w urządzeniu użytkownika serwisu internetowego. Szczegółowe informacje o możliwości i sposobach obsługi plików cookies dostępne są w ustawieniach oprogramowania (przeglądarki internetowej). Niedokonanie zmiany ustawień w zakresie cookies oznacza, że będą one zamieszczone w urządzeniu końcowym użytkownika, a tym samym będziemy przechowywać informacje w urządzeniu końcowym użytkownika i uzyskiwać dostęp do tych informacji.
 
Wyłączenie stosowania cookies może spowodować utrudnienia korzystanie z usług serwisu inkantor.pl, w szczególności wymagających logowania. Wyłączenie opcji przyjmowania cookies nie powoduje natomiast braku możliwości czytania lub oglądania treści zamieszczanych w części informacyjnej serwisu inkantor.pl z zastrzeżeniem tych, do których dostęp wymaga logowania. 
 
Logi dostępowe
 
Podobnie jak większość wydawców serwisów internetowych, zbieramy informacje dotyczące korzystania z serwisu internetowego inkantor.pl przez użytkowników oraz ich adresów IP na podstawie analizy logów dostępowych. Informacje te wykorzystywane są w celach technicznych, związanych z administracją serwerów naszego serwisu, jak również w celach statystycznych, przy analizie demograficznej użytkowników. Stosownie do zapisu art. 18 ust. 6 ustawy z dnia 18 lipca 2002 r. o świadczeniu usług drogą elektroniczną oraz innych obowiązujących przepisów prawa, możemy zostać zobowiązani do wydania informacji, w tym w szczególności numeru IP komputera, zawartych w logach dostępowych na żądanie uprawnionych na podstawie prawa organów państwa na potrzeby prowadzonych przez nie postępowań. 

W górę